Älgskinnsfåtölj

Jaktlyckan tillvaratas i unik älgskinnsfåtölj

  • 2018 Maj 22

Med hållbarhet i tankarna har Cuero Design tagit fram en helt ny typ av älgjaktstrofé. Mariposafåtöljen, som är företagets flaggskepp, kan från och med årets jakt fås i unikt utförande, där man tar tillvara på så väl minnet av jaktlyckan, som skinnet från älgen.

I tre årtionden har familjen Kjerstadius jobbat med läder och möbeltillverkning. När Nils Kjerstadius, som är andra generationen i familjeföretaget Cuero Design, själv började jaga la han snabbt märke till att nästan ingen tog till vara på skinn eller päls från vilten de fält.

Det var då han fick idén att erbjuda en lösning i form av en unik trofé. Allt jägaren behöver göra är att skicka in skinnet, varpå det bereds och garvas. Tillbaka till jägaren kommer en stilren fladdermusfåtölj. Med 30 års erfarenhet är älgflugor inget som helst problem för slutresultatet.

Om jägaren så önskar, går det utmärkt att använda den del av skinnet där skotthålet finns, för att göra trofén än mer unik. Då älgskinn är betydligt tunnare än koskinn, kommer fåtöljerna ha en supportunderdel av vanligt läder.
Eftersom det går åt omkring två kvadratmeter skinn till en mariposafåtölj är det endast älgskinn som är aktuellt i dagsläget, men så småningom kommer man även att erbjuda troféer för hjort- och rådjursjakt.

Läs mer på https://www.cuerodesign.com/jakt/