SVT sänder vargdebatt live ikväll

  • 2018 December 6
  • www.alltomjaktochvapen.se

varg

Debatten sänds från Stjerneskolans matsal i Torsby och startar klockan 22.00 i TV 1. Programledare  i Opinion Live är Belinda Olsson och det väntas gäster från bland annat Rovdjursföreningen, Riksdagen samt Jägarnas Riksförbud. Även representanter från Jägareförbundet har fått inbjudan men avböjt att vara med. -Fast Jägareförbundet har chans att ändra sig ända fram till programmet startar i kväll, säger programledaren. Dock kommer det att finnas medlemmar från förbundet på plats.

– Vi bojkottar inte SVT, utan debattformen. Att delta i debattprogram, där målet sällan är att hitta konstruktiva lösningar, är direkt kontraproduktivt för både människa, varg och en långsiktigt förutsägbar vargförvaltning, menar Bo Sköld, Jägareförbundets generalsekreterare,

Vargsituationen engagerar många och produktionsteamet bakom Opinion live jobbar för att så många som möjligt ska få komma till tals under debatten. Redaktionen har därför valt att den här gången vika hela programmet åt frågan.

– Vår ambition är att få en så saklig och bra debatt som möjligt och att så många perspektiv som möjligt kommer fram, säger Opinion Lives redaktör Eskil Lundgren.

Källa: svt.se

 

Powered by WPeMatico